Hij is intussen al enkele maanden aan de slag en heeft zich helemaal ingewerkt. Dus hoog tijd om het nieuwe gezicht in het team van Fiscacoach voor te stellen. Rui Alves (30) houdt van cijfers, gamen en de Portugese zeebries.

Fiscacoach breidt uit! Maak kennis met ons nieuwste lid van het team: Rui Alves.

Orde brengen in de aan- en verkoopfacturen, administratie opvolgen, zijn collega’s bijstaan. Rui houdt ervan en zit helemaal op zijn plaats, hier in het team van Fiscacoach. Dat vindt hij zelf ook. “Er hangt een heel aangename, familiale sfeer op de werkvloer. Dat kan ik echt waarderen”, vertelt hij. “Net als de korte rit naar het werk.”

Pendelen

De afstand tot het werk was de hoofdreden dat Rui op zoek ging naar een nieuwe job. “Ik was aan de slag bij een bedrijf in Turnhout. Ik woon in Zonhoven met mijn vriend, dus was ik elke ochtend en avond een uur onderweg. Ik wilde een job dichter bij huis.” Met zijn graduaatsdiploma boekhouding onder de arm klopte hij aan bij een interimkantoor, dat hem aanprees bij Fiscacoach. Het klikte meteen.

Zachte zeebries

Als je Rui aan de lijn krijgt, spreek zijn naam dan uit als Ruwi. Zijn niet zo alledaagse naam heeft hij te danken aan zijn Portugese roots. Zijn ouders verhuisden twintig jaar geleden naar ons land en de kleine Rui, toen tien jaar, verhuisde mee. “Daar was ik toen niet zo heel blij mee”, herinnert hij zich. “Als kind trok ik vaak de natuur in. Soms urenlang. Hier in België speelt het weer vaak spelbreker. In Portugal is het aangenaam warm, met een zachte bries die voor verkoeling zorgt. Als het in België warm is, voelt het meteen benauwd.”

De natuur ruilde hij dan ook in voor een gameconsole. “Ik ben een fervent gamer”, glimlacht Rui. “Vooral aan Fort Craft World of Warcraft kan ik uren besteden.”